gæsteblogger

Er du gæsteblogger primært med det formål at skaffe god Page Ranking til din egen hjemmeside, så var det et dårligt år. For et års tid siden rystede Googles topchef for web spam-afdelingen Matt Cutts det internationale blogger-samfund med meddelelsen om, at Google frem over ville slå hårdt ned på gæstebloggere med et do-follow link på deres gæsteblogs.

Baggrunden er, at det ifølge Google er, at gæste-blogging var blevet en alt for stor spiller på SEO-markedet med et hav af spam-blogging til følge.

Matt Cutts gav i sit eget blog-indlæg et eksempel på en henvendelse hans egen blog havde fået, hvor et firma beder om tilladelse til at levere indhold til hans hjemmeside, blot med det ene ønske at få en do-follow link med artiklerne.

Ikke overraskende skabte det en del røre i blog-andedammen, men ifølge Google har det haft en positiv effekt i søgegigantens kamp mod ligegyldigt indhold. Flere og flere har indset at reelt indhold med relevans og kreativitet giver langt bedre resultat end robot-tekster med ikke-relevant indhold.

I løbet af de sidste par år har Google strammet skruen mod SEO-eksperterne mere og mere, og udviklingen ser ud til at tage endnu mere fart, hvor de optimeringerne af søgealgoritmerne i endnu højere grad vil fokusere på indhold frem for SEO-taktik.

Godt nyt for elskere af relevante og kreative tekster, dårlig nyt for SEO-hajer med sans for teknik og taktik.